Krůtí křídlo celé
kat. č.: 10013Z krůtích křídel připravíte úžasný silný vývar. Maso, které lehce po uvaření oddělíte od kostí, pak můžete použít do polévky nebo z něj připravit rizoto. Výborné je také jako základ masové pomazánky s majonézou a hořčicí.
Klasickou českou úpravou jsou pečená křídla se zelím a knedlíky. Křídla osolte, okmínujte a pečte spolu s česnekem. Před pečením je můžete protkat nudličkami slaniny, slaninou obalit nebo jen péci na vyškvařené slanině či másle. Pečeme klasickým způsobem za občasného polévání výpekem a podlévání teplou vodou.
V letních sezóně je můžete využít jako příjemnou změnu při grilování. Nebojte se marinovat s kořením, krůtí maso přímo volá po výrazném doplňku. Díky marinování také změkne poměrně tvrdá povrchová kůže a křídla jsou dříve měkká. Grilovaná křídla často můžete potkat v receptech asijské kuchyně.
Pokud se je rozhodnete péct, můžete je doplnit hříbky, kořenovou zeleninou a nezapomeňte na dobré koření.
Očištěná křídla je nejlepší v kloubech naříznout, aby se tvar narovnal. Obě části tak zůstanou při tepelné úpravě stejně propečené.
Krůtí křídla vám nabízíme celé bez tzv.špičky, která pro kuchyňskou úpravu nehodí.
Recepty:
Krůtí vývar s tyrolským knedlíkem
Země původu: ČR |
Trvanlivost: 5 dní |