Krůtí medailon
kat. č.: 10006Krůtí medailony jsou již naporcovaná krůtí prsa do plátků, které se skvěle hodí k další úpravě.
Prsní plátky se nejčastěji upravují pečením, grilováním, dušením, smažením (případně i uzením). Čím pomaleji a při nižší teplotě se připravují, tím je maso měkčí, křehčí a chutnější. U vysokých teplot hrozí vysušení. Před zpracováním se většinou naklepávají a můžete je přes noc marinovat.
Krůtí prsa jsou vhodná opravdu pro každého. Začátečníkům v kuchyni doporučujeme vyzkoušet krůtí řízky, ti zkušení se můžou vyzkoušet rafinované medailonky nebo náročnější roládu.
Recepty:
Grilované krůtí prso s quinoovým salátem
Grilovaná krůtí prsa s kari a se salátem
Zapečené brambory s krůtím a houbami
Krůtí prsa se smetanovou omáčkou
Krůtí plátky na citronech a kapary
Země původu: ČR
Trvanlivost: 6 dní