Krůtí stehno spodní - palička
kat. č.: 10012Pokud si vyberete ke kuchyňské úpravě paličky, odřízněte nevzhledné části kůže a povrch otřete papírovou utěrkou. Uvnitř se nacházejí tuhé šlachy (tzv.struny), které jdou velmi špatně vykrájet předem. Ponechte je raději v mase. Každý strávník si je pak odstraní sám na talíři. Od upečeného masa se pak už oddělují snadno.
Klasickou variantou je úprava s kmínem. Stehna řádně osolte a okmínujte. Potom pečte na cibuli a česneku do měkka. Většinu času přiklopené, odklepte až na závěrečné dopékání kůrčičky dozlatova. Podávejte se zelím nebo s bramborovým knedlíkem.
Recepty:
Krůtí vývar s tyrolským knedlíkem
Země původu: ČR
Trvanlivost: 5 dní