Aromatické krůtí kari
Indické koření ke krůtímu masu nádherně ladí. Díky své výraznosti a plné chuti skvěle “pasuje” k jemnému krůtímu masu. Tento recept je opravdu jednoduchý a můžete ho vyzkoušet jako první vhled do indické kuchyně.
Ingredience:
1 krůtí prsní řízek
400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
1 červená paprika
1 cibule
2 lžíce rostlinného oleje
4 lžičky koření garam masala
1 malý svitek skořice
2 - 3 lžičky mletého chilli (množství regulujte podle toho, jak máte rádi ostré)
hrst čerstvého koriandru na dochucení
Jak na to?
Stehenní řízek nakrájejte na menší kostky (cca 2cm) a osolte. Papriku umyjte a očistěte od jader. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
Olej ohřejte v hluboké pánvi a zvolna na něm opečte cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte k ní na kousky nakrájenou červenou papriku. Chvíli restujte a přidejte svitek skořice, chilli a garam masalu. Ty za stálého míchání opékejte asi minutu a potom přidejte maso. Opečte ze všech stran, aby se maso kořením obalilo a přilijte kokosové mléko. Přidejte do směsi 100 ml vody a přiveďte k varu. Poté stáhněte na mírný plamen a duste, dokud nebude maso měkké a omáčka hustější.
Při podávání posypejte čerstvým koriandrem. Ideální přílohou je rýže basmati nebo placky naan.