Bramborový guláš s krůtou
Pořádný a silný bramborový guláš vás zaručeně zahřeje při návratu s podzimní procházky. K jeho přípravě jsou ideální krůtí stehenní řízky - mají silnou a intenzivní masovou chuť, která skvěle ladí s gulášem.
Ingredience:
600 krůtích kostek na guláš
6 lžic oleje
1 cibule (nakrájená na drobno)
4 rajčata (nakrájená na drobno)
1 kg brambor (oloupané, omyté a nakrájené na malé kostičky)
500 drůbežího vývaru (třeba podle našeho receptu - https://www.krocan.cz/magazin/vyvar-z-krutich-krku )
2 mrkve (nakrájené na kolečka)
1 červená paprika (nakrájená na malé kousky)
1 lžička česnekového prášku
¼ lžičky mletého pepře
1 lžička mleté uzené papriky
sůl
chilli (nemusí být)
Jak na to?
Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej a vsypeme cibuli, opékáme ji do zlatova. Potom přidáme na kostky nakrájeného masa a necháme ze všech stran zatáhnout. Často mícháme, aby se nám maso nepřichytilo.
Přidáme rajčata, česnekový prášek, uzenou papriku a za stálého míchání prohříváme cca 5 minut. Poté přidáme brambory, zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a vaříme dalších 5 minut. Vsypeme na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky nakrájenou papriku.
Na mírném ohni vaříme dokud není maso, mrkev a brambory krásně měkké. Dochutíme solí.
Případně můžeme ještě přidat na “rozředění vodu. Můžeme podávat s chlebem.