Francouzský toast
U této skvělé a výtečné snídaně můžete experimentovat s náplněmi, jak je vám libo. Přidejte třeba dušené žampiony, plátky rajčat nebo jemně nakrájenou cibulku. Můžete také ochutit vajíčko, třeba sušenými bylinkami (oregano, tymián nebo majoránka).
Ingredience:
4 silnější plátky nakrájené uzené rolky nebo uzených krůtích prsou
plátek másla + ghí na opékání
4 silnější plátky toustového chleba
8 plátků ementálu
2 vejce
120 ml smetany na vaření
jarní lístky k podávání (polníček, rukola)
Jak na to?
Rozehřejeme nepřilnavou pánev a opečeme na ní plátky uzeného masa. Na polovinu plátků chleba rozdělte polovinu plátků sýru (podle potřeba nakrájejte na menší kusy), na ně rozdělte opečené uzené a zakryjte zbylým sýrem, osolte a opepřete. Přiklopte plátky chleba.
V širší misce prošlehejte vejce se smetanou. Sendviče stlačte tak, aby držely pohromadě a postupně je namočte ve směsi. Nechte plátky chleba vždy dostatečně nasáknout.
V pánvi rozehřejte ghí a sendviče na něm opečte, zhruba 3-4 minuty z každé strany dozlatova. Podávejte se salátem.