Frankfurtská polévka
Ingredience:
200 g kvalitních krůtích párků (Krůtí párky speciál)
2 cibule nakrájené na jemno
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
1 litr hovězího vývaru
300 g brambor (oloupaných a nakrájených na malé kostičky)
2 stroužky česneku
½ lžíce sladké mleté papriky
1 lžička mleté uzené papriky
špetka mletého kmínu
sůl a pepř
Jak na to?
Ve větším hrnci rozehřejeme cca ⅔ sádla a přidáme k němu cibuli a kmín. Orestujeme dozlatova, zaprášíme moukou a 1 minutu opékáme. Přidáme obě dvě papriky a ještě cca půl minuty opékáme. Za stálého míchání přidáme vývar, prošleháme metličkou, aby se netvořily hrudky, a přivedeme k varu. Přidáme brambory, pepř a česnek a trochu soli. Necháme na mírném ohni vařit cca 20 minut, dokud brambory nezměknou.
Párky nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpálíme zbytek sádla a kolečka párku na něm opražíme do požadované křupavosti. Přidáme i s výpekem do polévky a ještě cca chvíli provaříme. Podáváme s krajícem čerstvého chleba.