Grilovací marinády na krůtí maso
Grilovanému krůtímu masu opravdu sluší marinády, díky nimž je potom nádherně křehké a šťavnaté. Ideálně je naložit předem na doporučený čas. Přinášíme Vám několik osvědčených receptů, které Vás překvapí svou geniální chutí. Je třeba dbát na to, aby maso bylo marinádou zcela obalené (marinujeme vždy v ledničce).
Všechny recepty jsou na kilogram masa.
Marináda terijaki
160 ml sójové omáčky
320 ml sladkého bílého vína
80 ml bílého vinného nebo jablečného octu
2 lžíce hnědého cukru
4 lžíce olivového oleje
Všechny suroviny slijeme do rendlíku a při nízké teplotě svaříme na polovinu, výsledkem by měla být sirupovitá směs. Tu necháme vychladnout a vložíme do ní maso. Marinujte maximálně 2-3 hodiny!
Jogurtová marináda
200 g jogurtu
5 stroužků česneku (drceného)
1 lžíce lístků rozmarýnu
1 lžíce sušeného tymiánu
1 lžička čerstvě mletého pepře
8 lžic olivového oleje
1 lžička medu
nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
Všechny ingredience smícháme v míse a naložíme do ní maso,marinuje 12 - 24 hodin.
Pikantní marináda
2 ostré chilli papričky (zbavené semen a nasekané)
4 stroužky česneku (rozdrcené)
5 lžic balzamikového octa
2 lžíce nasekaných šalvějových lístků
2 lžičky hnědého cukru
4 lžíce olivového oleje
Vše smícháme v míse, maso marinujeme přibližně 1 - 2 hodiny.