Grilovaná krůtí játra
V blízkovýchodní kuchyní, konkrétně v Jeruzalémě, je velmi oblíbeným půlnočním jídlem grilované krůtí vnitřnosti - konkrétně játra a srdíčka. Pokud byste je chtěli vyzkoušet v originále, hledejte je jako Meorav jerušalmi. “Fígl” v úpravě je ve velmi rozpáleném tálu, na kterém se nakrájené vnitřnosti zprudka upečou. Klasicky se podávají s pita chlebem, nakrájenou cibulí a kyselými okurkami.
Ingredience:
6 ks krůtích srdíček
300 g krůtích jater
sůl
oblíbená grilovací směs koření
olivový olej
citron
Jak na to?
Srdíčka i játra nakrájejte na stejně velké kousky, srdíčka rozkrojte podélně napůl. Promíchejte je v míse se solí, kořením a olivovým olejem a nechte alespoň 30 minut marinovat.
Litinový tál, který máte nad grilem opravdu dobře rozpalte a opečte na něm směs. Játra a srdíčka by měla být zvenku pěkně opečená, ale uvnitř měkká a šťavnatá. Na tálu opečte také půlku citronu a to řezem dolů. Šťávou z nich potom pokapejte směs. Podávejte s pita chlebem nebo kuskusem.