Grilovaná krůtí prsa s kari a se salátem
Tak trochu jiný grilovaný krůtí steak. Zapojili jsme orientální směs koření kari a doplnili salátem z pečených batátů a quinoou. Překvapte své hosty originální pochoutků z grilu.
Na 4 porce grilovaného steaku:
800 g krůtích prsou
3 lžíce olivového oleje
hrst čerstvých bylinek (petrželka, oregano, saturejka)
1 lžíce červené kari pasty
šťáva z 1 limetky
Na salát:
2 batáty
1 červená cibule
2 hrsti zeleného salátu (polníček, mladý listový salát dle chuti)
1 šálek quinoy
sůl
Jak na to?
Krůtí prsa očistíme a rozdělíme na několik steaků. Lehce je pokleme hladkou stranou paličky, ať narušíme strukturu masa. Bylinky nakrájíme nadrobno a smícháme s olivovým olejem, kari pastou, šťávou z limetky a soli. Maso do něj naložíme, ideálně přes noc.
Opékáme na rozpáleném grilu ze dvou stran cca 5 minut.
Batáty oloupáme a nakrájíme na malé kostky. Dáme na plech vymazaný olejem a přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Osolíme a pečeme cca 30 minut na 200 °C, dokud nejsou batáty krásně zlaté a lehce křupavé.
Quinou uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. V míse smícháme s opečenými batáty, cibulí, lístky salátu a promícháme. Můžeme dochutit solí a pepřem.