Grilovaná krůtí prsa s kořeněnou rajčatovou krustou
Takto připravené řízky jsou skvělou delikatesou. Potřebují jen trochu více času, aby maso zkřehlo - ideálně tedy opravdu naložit 24 hodin před samotným grilováním. Odměnou vám bude krásně křupavá krustička a ideální konzistence masa.
Ingredience:
2 prsní krůtí řízky
Na marinádu:
5 lžic rajského protlaku
2 lžičky drceného kmínu
2 lžíce medu
1 lžička čerstvě mletého pepře
3 lžíce olivového oleje
Jak na to?
V míse smícháme všechny ingredience na marinádu. Krůtí prsa rozřízneme na menší pláty (velikostí jedné porce) a vložíme do marinády. Necháme v ledničce marinovat 24 hodin.
Maso vyndejte z ledničky hodinu před grilováním. Vyjměte ho z marinády a zbylou rozdělte na maso, osolte. Maso opékejte na rozehřátém grilovacím roštu.
Kousky masa musíte dát na rošt hned na první pokus, protože se na rošt přichytí a uvolní se po několika minutách. Chce to trpělivost.
Grilujeme po obou stranách cca 10 minut.
K takto připraveným krůtím řízkům je skvělá grilovaná zelenina nebo francouzský ratatouille.