Grilované krůtí prso s quinoovým salátem
Ingredience:
Na krůtí maso:
1 krůtí prso
oblíbená směs grilovací koření
šťáva z půlky citronu
0,5 dcl olivového olej
sůl, pepř
Krůtí prsa očistíme a opláchneme. V míse promícháme šťávu z citronu, olivový olej a koření. Krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky a vložíme do mísy tak, aby maso bylo ponořené v marinádě. Necháme alespoň hodinu odpočívat v ledničce. Krůtí prsa poté klademe na rošt grilu a opékáme asi 5 minut z každé strany dozlatova.
Na salát:
3 hrsti směsi salátu (polníček, rukola,..)
250 g quinoy (merlík čilský, běžně k dostání v prodejnách se zdravou výživou)
2 rajčata (drobně nakrájená)
Na zálivku
5 lžic tahini (sezamová pasta)
2 lžíce umeocta
4 lžíce horké vody
šťáva z půlky citronu
Quinou uvaříme dle návodu na obalu a necháme zchladnout. Promícháme se salátovou směsí a rajčaty. Ingredience na zálivku smícháme a přelijeme na salát.