Gruzínská krůtí játra
Do trochu nezvyklých mezinárodních končin zavítáme s tímto výtečným receptem. Krůtí játra lze upravit opravdu mnoha způsoby a tento gruzínský recept je vydařený. K pokrmu doporučujeme vyhlášené gruzínské víno.
Ingredience:
0,5 kg krůtích jater (očištěných, nakrájených na kousky)
400 g plechovka sterilovaných rajčat v plechovce (nakrájených)
1 cibule (nakrájená na proužky)
3 stroužky česneku
1 lžíce sádla
0,5 l drůbežího vývaru
1 lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce vývaru
mleté chilli
tymián
1 lžička cukru
sůl, pepř
Na ozdobení:
hladkolistá petrželka a granátové jablko
Jak na to?
Očištěná krůtí játra osolte a opepřete ze všech stran. V rendlíku rozpalte sádlo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Poté přidejte krůtí játra a pokračujte v opékání. Jakmile budou játra ze všech stran opečená a zatáhlá, přidejte rajčata a vývar a nechte probublávat na mírném plameni. V momentě, kdy jsou játra měkká, přidejte mouku rozmíchanou v troše vývaru a ještě chvíli provařte.
Na závěr do omáčky přidejte drcený česnek, tymián a cukr, případně dochuťte solí a pepřem.
Podáváme s rýží a gruzínským vínem.