Guláš z krůtího stehna a jater
Delikátní krůtí guláš doplněný játry a žampiony vás nadchne svou snadnou přípravou. Můžete podávat s pečivem, těstovinami nebo klasicky s knedlíkem.
Ingredience:
250 g krůtích jater (očištěných a nakrájených na menší kousky)
500 g vykostěné krůtí stehno (nakrájené na kostky a opepřené)
2 cibule (oloupaná a nakrájená na drobno)
hrst žampionů (očištěných a nakrájených na čtvrtiny)
1 rajský protlak
2 lžíce oleje nebo sádla
500 ml vývaru nebo vody
sůl a pepř
½ lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
střídka z jednoho krajíce chleba (rozdrobená)
Jak na to?
V kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm opepřené maso. Je potřeba maso neustále promíchávat a opéct ze všech stran do hněda. Přibližně v polovině opékání přidejte cibuli, koření (papriky a kmín) a na závěr protlak. Dobře promíchejte.
Směs podlijte vývarem nebo vodou a duste pod pokličkou na mírném plameni asi hodinu. Po půl hodině přidejte játra a žampiony a za další čtvrthodinu chlebovou střídku. Dovařte, aby maso změklo a chléb zahustil omáčku.
Nakonec dle chuti osolte a opepřete. Podávejte s těstovinami, špeclemi nebo pečivem.