Hot dog s krůtím párkem
Obyčejný párek v rohlíku to není žádná věda. Můžete si vybrat jen hořčici, kečup, případně obojí. Ovšem klasický americký hot dog to už může být pořádný oříšek. My jsme pro vás připravili pár rad a návodů, jak na ten nejdokonalejší hot dog pod sluncem. Samozřejmě s našimi krůtími párky té nejvyšší kvality Pro milovníky sýra doporučujeme krůtí párky se sýrem, pro děti jemnější Krůtí školní párky nebo vyzkoušejte klasické krůtí párky.
U hot dogu je velmi důležitá žemle. Nejde totiž o klasický rohlík, ale o pečivo s jemně nasládlým tónem, který jde do kontrastu s uzeninou a ostatními ingrediencemi. Doporučujeme koupit speciální žemle přímo určené na hot dog nebo si upéct svoje domácí.
Žemle můžete samozřejmě plnit jen tak. Co ale dodá vašemu hotdogu další plusové (křupavé) body, je opečení pečiva. Můžete ji opéct v celku třeba na másle nebo dát na chvíli do trouby či na gril.
Klasický recept na hot dog vznikl v Chicagu - patří zde kyselé okurky nakrájené na malé kousky, plátky rajčat, trochu cibule a samozřejmě hořčice a kečup. V ideálním případě hořčice amerického typu.
Pokud chcete hot dog sytější, přidejte fazole v tomatové omáčce k tomu klasickou kyselou okurku, případně salát a opět kečup.
Kyselejší a trochu nezvyklou variantou potom může být náplň z kysaného zelí a hořčice.
Pokud milujete sýr, posypejte párky nějakým výraznějším - třeba nivou, doplňte kousky sušených rajčat a hořčicí. Nebo v případě vyzrálého čedaru použijte ke zvýraznění chuti karamelizovanou cibulku.
Možností a kombinací je nespočet, nebojte se improvizovat a objevte svůj nejlepší hot dog pod Sluncem.