Jarní nádivkové muffiny
K jaru neodmyslitelně patří pečená nádivka s uzeným masem a mladými bylinkami. Pokud je připravíte do papírových košíčků a do formy na muffiny, máte skvělé svačinky do školy nebo na první jarní výlety.
Ingredience:
200 g uzených krůtích prsou
200 g čerstvých zelených bylinek (kopřiv, medvědího česneku, špenátu, pažitky, petrželky,...)
1 červená paprika
250 g hladké mouky
80 g sýru výraznější chuti (čedar, niva,..)
80 g másla
250 ml podmáslí
2 vejce
2 lžičky kypřícího prášku
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
Jak na to?
Bylinky spaříme horkou vodou, vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme na hrubo. Uzené maso, papriku a sýr nakrájíme na malé kostičky, vejce prošleháme. V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek a sodu. V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Všechny ingredience dejte do jedné mísy a opatrně promíchejte (jen aby se těsto spojilo). Přidejte spařené bylinky, uzené maso, papriku a opatrně zamíchejte. Plňte do muffinových košíčků.
V rozpálené troubě na 200°C pečte přibližně 20 minut.
Muffiny vyndejte z plechu a nechte vychladnout na mřížce.