Koprová omáčka s krůtím masem
Koprová omáčka to je základ české kuchyně. Běžně ji doma připravujeme s vajíčkem nebo hovězím masem. Pokud ale dáte přednost krůtímu, budete příjemně překvapeni sladěním chutí s výrazným koprem. K podávání doporučujeme knedlík nebo klasické vařené brambory.
Ingredience:
400 g krůtích nudliček (http://www.krocan.cz/e-shop/kruti-maso/kruti-orez-svetly-na-cinu-10623)
1 cibule
200 ml smetany na vaření
100 ml mléka
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
0,5 l vývaru
hrst čerstvého nasekaného kopru
ocet
cukr
sůl
pepř
máslo
Jak na to?
Nudličky osolíme a opepříme, promícháme, aby se sůl dostala ke všem kouskům. Cibuli nakrájíme na drobno a lehce osmahneme na rozpuštěném másle. Přidáme krůtí maso a necháme ho zatáhnout ze všech stran. Zasypeme moukou a necháme ji trochu zapražit (max.1-2 minuty). Zalijeme smetanou a trochou mléka a rozmícháme v hustou omáčku. Omáčku rozředíme vývarem na konzistenci, kterou máme rádi. Necháme probublávat dokud není maso krásně měkké.
Na konci vaření přidáme kopr, dochutíme octem a cukrem do sladkokyselé chuti.
.