Krůtí burger
Nechte jeden den vařit vaše děti, dejte jim příležitost předvést se v kuchyni. Pro inspiraci vám může sloužit náš recept na jednoduchý krůtí burger inspirovaný lehkými středomořskými chutěmi, doplněný čerstvými bylinkami.
Ingredience:
½ kila mletého krůtího masa (z vykostěných krůtích stehen)
hrst jarních bylinek (medvědí česnek, kopřiva, špenát, pažitka, jarní cibulka)
2 sušená rajčata
1 cibule
mletá paprika, sůl, pepř
pečivo (ideálně domácí ciabatta nebo bulka)
rajče
listy zeleného salátu
tatarská omáčka
Bylinky, sušená rajčata a cibuli nakrájejte na drobno a smíchejte s mletým masem. Dochuťte solí, pepřem a mletou paprikou. Z mletého masa vytvarujte hamburgerové placky a nechte chvíli odležet.
Rozehřejte grilovací pánev.
Bulky rozpulte a opečte je ze strany řezu. Maso dáme na rozpálenou grilovací pánev a opečeme je z obou stran.
Na spodní část bulky přijde tatarská omáčka, plátek rajčete, placka masa a list zeleného salátu. Improvizaci se meze nekladou a tak můžete přidat lístky bazalky s mozarellou nebo tzatziki salát.