Krůtí fajitas
Klasika mexické kuchyně, kterou si na stole namixujete dle chuti. Do placek si totiž můžete dát, co máte rádi a to ocení především děti.
Ingredience:
0,5 kg krůtího masa (ideálně prsa)
4 ks paprik různých barev
2 červené cibule
slunečnicový olej
tortilly
sůl
Marináda na maso:
šťáva z 1 limetky
limetková kůra (ideálně z bio plodů)
1 rozdrcený stroužek česneku
½ lžičky mletého kmínu
1 lžička oregana
½ lžičky cayenského pepře
3 lžíce olivového oleje
Jak na to?
V uzavíratelné dóze smíchejte všechny ingredience na marinádu. Krůtí maso nakrájejte na tenké proužky, dejte do marinády, dobře promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny v ledničce (ideálně přes noc).
Hodinu před vařením ale maso vyndejte z lednice a nechte ho ohřát na pokojovou teplotu.
Barevné papriky zbavte semínek a nakrájejte je na dlouhé proužky. Na proužky nakrájejte i červenou cibuli. Naložené krůtí kousky vyjměte z marinády, posolte je a zprudka orestujte na slunečnicovém oleji dozlatova. Orestované maso vyndejte z pánve a zabalte ho do alobalu, aby došlo a zůstalo teplé. Na stejné pánvi opečte nakrájené papriky s cibulí. Ochuťte solí.
Na stůl přichystejte opečené tortilly, do misky opečenou zeleninu a v další misce krůtí maso. Ideálně doplňte domácím guacamole nebo rajčatovou salsou. Případně je nahraďte kupovanou variantou nebo oblíbenou omáčkou.