Krůtí játrová paštika s brandy
Pokud chcete využít krůtí játra pro výrobu domácí paštiky, je to skvělá volba. Připravíte-li ji do pěkné designové skleničky, máte jedlý dárek pro všechny milovníky masa. Jemné chuti krůtích jater sluší silnější akcent a tak jsme do ní použili brandy.Pokud ale chcete paštiku i pro děti, alkohol vynechte. Díky použitému máslu chutná velmi jemně a delikátně.
Ingredience:
500 g krůtích jater
300 g másla
2 červené cibule
2 česneky
sůl, pepř
brandy (nemusí být)
300 g másla
2 červené cibule
2 česneky
sůl, pepř
brandy (nemusí být)
Jak na to?
Játra opláchneme studenou vodou a necháme je v ní cca půl hodiny odmočit. Poté osušíme papírovou utěrkou, očistíme a nakrájíme játra na kousky.
Na 50 g másla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a smažíme do měkka. Játra by měla zůstat měkká a šťavnatá, uvnitř by ale neměla být krvavá. Na závěr smažení přidejte nadrcený česnek a přiměřené množství alkoholu (cca jeden panák). Alkohol nechte odpařit, osolte a opepřete. Nechte zchládnout.
Po zchlazení ke směsi přidejte 200 g změklého másla a rozmixujte do hladka. Naplňte do sterilních skleniček a zalijte zbytkem rozpuštěného másla (50 g). Dejte do ledničky a nechte zatuhnout.
Takto připravená paštika vydrží v ledničce cca 1 týden.
Na 50 g másla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a smažíme do měkka. Játra by měla zůstat měkká a šťavnatá, uvnitř by ale neměla být krvavá. Na závěr smažení přidejte nadrcený česnek a přiměřené množství alkoholu (cca jeden panák). Alkohol nechte odpařit, osolte a opepřete. Nechte zchládnout.
Po zchlazení ke směsi přidejte 200 g změklého másla a rozmixujte do hladka. Naplňte do sterilních skleniček a zalijte zbytkem rozpuštěného másla (50 g). Dejte do ledničky a nechte zatuhnout.
Takto připravená paštika vydrží v ledničce cca 1 týden.