Krůtí kostky na olivách
Svěží italská inspirace v podobě oliv a pečeného krůtího masa se může stát vaším oblíbeným letním jídlem. Kombinace pečeného masa na olivách doplněné výrazným rozmarýnem je jednoduchá a efektní.. Doporučujeme podávat s pečenou zeleninou.
Ingredience:
500 g vykostěných krůtích stehen nakrájených na kostky
2 dcl bílého vína
100 g černých nebo hnědých oliv (ideálně bez pecek)
1 snítka rozmarýnu
1 cibule
hladkou mouku na obalení
vývar na podlévání
olivový olej
sůl a pepř
Jak na to?
Kostky masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Skvělým pomocníkem je mísa s víkem, do které nasypete maso a mouku, protřepete a máte obaleno. V hlubším hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme v něm obalené kousky masa. Maso se zatáhne a udělá se na něm zlatá kůrčička. Potém přidáme na drobno nakrájenou cibulku, promícháme s masem a lehce osmažíme. Po pár minutách podlijeme bílým vínem a posypeme rozlámanou snítkou rozmarýnu. Snížíme plamen a necháme probublávat cca 20 minut. Potom přisypeme černé olivy a zalijeme trochou vývaru. Znovu dusíme asi 20 minut, dokud není maso krásně měkké. Podáváme s pečenou zeleninou.