Krůtí kostky s dýní a ořechy
Víc podzimní už to asi ani být nemůže. Zemitá chuť dýně a vlašských ořechů, doplněná bylinkami a samozřejmě poctivým krůtím masem. Pokrm můžete péct v pekáčku nebo připravovat v tajine.
Ingredience:
1 kg krůtího masa (medajlonky z krůtích stehen nebo prsou)
1 máslová dýně (oloupaná, zbavená semen a nakrájená na kostky cca 1 cm)
3 cibule (oloupané a nakrájené na měsíčky)
3 lžíce olivového oleje
100 g vlašských ořechů
4 snítky šalvěje
jablečný ocet
sůl a čerstvě mletý pepř
Jak na to?
Troubu předehřejeme na 210 °C. Kostky krůtího masa dáme do většího pekáčku, promícháme s olejem, cibulí a dýní. Osolíme a opepříme.
Pečeme v troubě cca 30 minut. Poté z trouby vyjmeme, promícháme se šalvějí, ořechy a pokapeme jablečným octem a pečeme dalších 30 minut. Krůtí kostky a zelenina by měly být krásně měkké a lehce zkaramelizované.
Podáváme s bramborovou kaší.