Krůtí kousky v jogurtu
Lepší než z fastfoodu. To rozhodně jsou naše krůtí kousky obalované ve speciální směsi. Tyto naše se nesmaží, ale pečou v troubě. Jsou tak dietnější a lépe stravitelné.
Doporučujeme podávat s domácí tatarskou omáčkou a pečivem. Nebo jako oběd s krémovou bramborovou kaší.
Ingredience:
1 prsní řízek
150 ml bílého smetanového jogurtu
1 vejce
4 starší rohlíky
50 g mandlových lupínků
špetka zázvoru
2 lžíc olvivého oleje
klínky citronu k podávání
Jak na to?
Řízky nakrájejte na proužky zhruba 1,5 x 1,5 cm. Osolte je, okořeňte mletým zázvorem a promíchejte s jogurtem a olivovým olejem. Nechte marinovat přes noc.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Staré rohlíky rozdrťte v mixéru najemno. Pak přidejte mandle a ještě pár pulzy nasekejte na hrubo.
K masu v marinádě přidejte vejce a pořádně promíchejte. Kousky masa potom obalujte v připravené strouhance a skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby. Během pečení kousky otočte. Čas pečení je cca 30 minut - ideální je vyzkoušet na jednom kousku, zda je maso dobře propečené.