Krůtí křídla na grilu
Čeká vás velká grilovací párty? Máme pro vás tip na luxusní grilované křidýlka, kde se krásně snoubí pikantní marináda a jemné krůtí maso.
Ingredience:
cca 10 krůtích křídel
Na omáčku:
240 ml sójové omáčky
120 ml dijonské omáčky
260 ml omáčky tabasco
12 stroužků drceného česneku (z jedné palice)
2 lžičky nasekaného oloupaného zázvoru
2 lžíce hladkolisté petrželky
2 lžičky otrhaných lístků tymiánu
2 lžičky nasekaných lístků šalvěje
2 lžičky nasekaných lístků rozmarýnů
Jak na to?
Všechny ingredience (kromě krůtích křídel) smíchejte ve velké míse. Přibližně čtvrtinu si odlejte bokem na potírání na grilu. Krůtí křídla omyjeme a osušíme, vložíme do mísy, promícháme a maso v omáčce promneme. Mísu dobře uzavřeme (např. pomoci potravinové fólie), a nechte marinovat minimálně přes noc v ledničce.
Rozpálíme gril, maso vytáhneme a necháme okapat. Grilujeme na mírně až středně rozžhaveném plameni, minimálně 20-25 minut, aby se maso dobře propeklo (u kosti by nemělo zůstat růžové). Průběžně otáčíme a potíráme marinádou. Marináda by se neměla připékat.