Krůtí na čínský způsob
Tento způsob přípravy krůtího masa je trochu delší, ale obejde se bez zbytečných glutamátů. Maso je dobré si naložit den předem. Během jeho restování si potom uvaříme rýži nebo nudle.
600 g krůtí prsa
1 lžička dijonská hořčice
2 lžičky rajského protlaku
½ lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžíce kvalitní sojové omáčky
1 bílek
1 svazek jarní cibulky
2 lžíce sezamových semínek
sůl
rostlinný olej
chilli papričky na ozdobení (není nutné)
Krůtí prsa omyjte, osuště papírovou utěrkou a nakrájejte na nudličky široké 1 cm. Maso v míse promíchejte s hořčicí, kečupem, mletou paprikou, kmínem, sójovou omáčkou, bílkem a špetkou soli. Uložte přes noc do lednice.
Druhý den nakrájejte dobře umytou jarní cibulku na větší kousky. Pánev rozpalte na sucho a orestujte na ní sezamová semínka. Dejte je stranou do misky.
V pánvi rozpalte olej, vsypte krůtí maso a opékejte ho ze všech stran dohněda. Přisypte sezamová semínka a za občasného míchání restujte 3 minuty. Přidejte jarní cibulku a opékejte další 3 minuty, měla by trochu změknout, ale zůstat pevná na skus.
Podáváme s rýží nebo s oblíbenými čínskými nudlemi, ozdobené kousky chilli papričky.