Krůtí na hříbkách
Tento rok byla houbařská sezóna opravdu bohatá a tak vám přinášíme recept na využití hříbků v kombinaci s krůtím masem. Pro tuto podzimní záležitost můžete využít buď libová prsa nebo stehna, záleží na tom, kterou partii preferujete. Jde o skvělý nedělní oběd, který můžete podávat s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo rýží.
Ingredience:
800 g krůtích prsou
350 g hříbků
3 dcl vývaru
50 g másla
1 velká cibule
4 stroužky česneku
tymián
sůl
čerstvě mletý pepř
petrželka na ozdobení
Jak na to?
Maso osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami - můžeme použít buď sušený nebo čerstvý tymián. Necháme odležet na dvě hodiny. Do pekáče nakrájíme na klínky cibuli, houby na plátky, česnek na plátky. Jemně osolíme a opepříme, ochutíme bylinkami a promícháme. Na houby položíme připravené maso. Na každý kousek masa dáme malý plátek másla. Podlijeme vývarem, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C 40 minut, potom odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem.