Krůtí na paprice
Krůtí prsa na paprice je klasický recept našich babiček často podávaný s knedlíkem, ale i s těstovinami nebo rýží. Ukážeme vám, jak ho doma připravujeme my - samozřejmě podle receptu naší babičky.
Ingredience:
2 plátky krůtích prsou nakrájené na větší nudličky
40 g mleté sladké papriky
1 cibule
1 mrkev
500 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
200 ml vývaru
hladká mouka
rostlinný olej
lžička másla
sůl
pepř
Jak na to?
Krůtí nudličky rovnoměrně osolíme a opepříme. Ve větší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm ze všech stran maso zatáhnout. Poté jej vytáhneme bokem na talířek.
Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a nakrájenou mrkev a orestujeme dozlatova. Zaprášíme sladkou paprikou a asi minutu ještě opékáme. Poté zalijeme mlékem a vývarem a rozmixujeme do hladka.
Do omáčky vrátíme masa a společně vaříme, dokud není maso zcela měkké.
V rendlíku si připravíme světlou jíšku ze lžíce másla a lžíce hladké mouky, kterou zahustíme omáčku. Vaříme ještě další půlhodinu a poté přidáme smetanu. Pořádně promícháme, osolíme a opepříme a můžeme podávat.