Krůtí nugetky v jogurtu
Delikátní a křupavé - takové jsou naše krůtí nugetky. Díky naložení přes noc v jogurtu a zázvoru jsou uvnitř krásně křehké a jemné. Jinak je už připravovat nebudete.
Ingredience:
1 krůtí prsní řízek
150 ml bílého jogurtu (1 kelímek)
špetka mletého zázvoru
2 lžíce olivového oleje
strouhanka z bílých rohlíků
50 g mandlových lupínků
1 vejce
sůl a pepř
olej na smažení
Jak na to?
Řízky nakrájejte na proužky cca 2 x 5 cm a jemně je naklepejte. Osolte, opepřete a okořeňte špetkou mletého zázvoru. Do kelímku bílého jogurtu vmíchejte 2 lžíce olivového oleje. V míse promíchejte kousky masa a jogurtovou zálivku. Nechte marinovat přes noc.
K masu v marinádě přimíchejte rozšlehané vejce. V další misce smíchejte strouhanku a lehce rozmixované nebo nadrcené mandlové lupínky. V takto vytvořené směsi potom obalujte nugetky a smažte klasicky na rozpáleném oleji.
Skvělé jsou s bramborovou kaší.