Krůtí po africku
Vyzkoušejte tuto omáčku pro nás trochu netypických chutí. Je krásně krémové, lehce pikantní a hlavně geniální! Omáčku si můžete i zamrazit na později!
Ingredience:
500 g krůtích stehen vykostěných a bez kůže
200 ml vývaru
100 g burákového másla
1 červená paprika nakrájená na větší kousky
1 větší batát (oloupaný a nakrájený na větší kostky)
200 g konzerva krájených rajčat
1 cibule (nakrájená na plátky)
1 lžíce nakrájeného zázvoru
1 lžíce oleje
Koření:
½ lžičky kajenského pepře
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého římského kmínu
1 sušená chilli paprička
1 bobkový list
sůl a pepř
Jak na to?
Ohřejte vývar a rozpusťe v něm burákové máslo. V hrnci rozehřejte olej a asi 5 minut na něm opékejte cibulku, aby změkla. Přidejte zázvor, kajenský pepř, černý pepř, mletý koriandr, římský kmín, chilli a bobkový list. Ještě 2 minuty opékejte a nechte koření rozvonět. Přidejte maso nakrájené na větší kostky a nechte ho ze všech stran zatáhnout. Zůstane tak pěkně šťavnaté. Přilejte konzervu sekaných rajčat a vývar s burákovým máslem. Promíchejte a přiklopte pokličkou. Duste na mírném plameni minimálně 30 minut. Často míchejte, aby se omáčka nepřipalovala.
Přidejte batáty a papriku a vařte další půlhodinu. Maso by mělo být krásně měkké.
Podávejte s pečivem nebo s rýží. Můžete ozdobit čerstvým koriandrem a zakápnout trochou šťávy z limetky.