Krůtí pomazánka
Zbylo vám opečené krůtí maso z obědu nebo máte chuť na dobrou masovou pomazánku? Pomazánka z pečeného krůtího masa je jednoduchá a zasytí vás na dlouhou dobu. Skvělá lehká večeře, kterou musíte vyzkoušet.
Ingredience:
300 g pečeného krůtího masa
220 g žervé
60 g majonézy
1 lžíce kysané smetany
1 lžička dijonské hořčice
1 špetka kajenského pepře nebo chilli (pokud chceme pomazánku pro děti, toto koření vynecháme)
2 lžíce petrželky
2 lžíce pažitky
chleba
Jak na to?
V mixéru pomocí funkce puls promixujeme žervé s majonézou, smetanou, hořčicí, kořením a nakrájenými kousky masa. Nemixujeme dohladka, necháme v pomazánce kousky masa kvůli struktuře. Nakonec lžící přimícháme pokrájenou petrželku a lžíci pažitky. Dochutíme solí a pepřem a dáme do lednice vychladit.
Mažeme na čerstvý chléb, podáváme s plátky rajčat.