Krůtí prsa se žampiony a rýží
V jednoduchosti je krása. Minimum surovin, kterým dodá šmrnc balzamikový ocet, který umí vykouzlit skvělou sladkokyselou chuť.
Ingredience:
500 g krůtích prsou nakrájených na medailony
300 g žampionů
3 stroužky česneku
3 lžíce balzamikového octa
1 lžička cukru
20 ml slunečnicového oleje
30 snítky čerstvého tymiánu
sůl
pepř
zelené lístečky petržele na posypání
Jak na to?
Maso omyjte, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a maso na něm zprudka opečte. Aby bylo maso dozlatova orestované, trvá to cca 3 minut z každé strany. Rozehřejte si troubu na 180°C.
Maso dejte do pekáčku, výpek nechte v pánvi. Pekáček přikryjte buď víkem nebo alobalem a dejte maso dopéct do trouby na cca 15-20 minut.
Česnek oloupejte, žampiony očistěte a oboje nakrájejte na plátky. Vložte je do výpeku v pánvi a restujte do změknutí žampionů. Podlijte cca 2 dcl vody, přidejte balzamikový ocet, cukr, lístky tymiánu a nechte zredukovat do husté omáčky.
Krůtí prsa nakrájejte na plátky a servírujte se žampiony a rýží.