Krůtí řízky v jogurtu
Nakládání krůtího masa do kyselého prostředí je jeden z fíglů, jak ho zkřehčit. Stačí pár kapek citronu, bílé víno, acidofilní mléko nebo jogurt. Ten právě hraje hlavní roli našich oblíbených nedělních řízků, které s přehledem připraví i vaše děti.
Ingredience:
2 kusy krůtích prsou
1 bílý jogurt
2 stroužky česneku
1 lžička kari koření
1 lžička solamylu
½ lžičky soli
pepř
strouhanka
tuk na smažení
Jak na to?
Krůtí prsa naporcujeme na menší kousky a rozklepeme na cca 0,5 - 1 cm tlusté plátky. V hlubokém talíři si rozmícháme jogurt s česnekem a koření. Řízky v marinádě poctivě obalíme, naskládáme do misky, zalijeme zbytkem jogurtu, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v ledničce marinovat. Ideálně si řízky naložíme den předem a marinujeme přes noc, na druhý den na oběd smažíme.
Řízky necháme v jogurtu a už pouze obalujeme ve strouhance a smažíme. Jak správně smažit? ?áme pro vás připravený článek na toto téma.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.