Krůtí rolka s parmazánem
Klasika, která se neomrzí. Krůtí roláda doplněná výraznou chutí parmazánu s česnekem. Pokud ji doplníme bramborovou kaší nebo oblíbenou omáčkou gurmánská zážitek zaručen.
Ingredience:
750 g krůtích prsou
6 stroužků česneku
70 g parmazánu
125 g másla
sůl a pepř
olej
Jak na to?
Nejprve je třeba maso omýt a správným způsobem proříznout, aby vznikl plát masa, do kterého bude možné dát náplň a zarolovat. Plát masa osolíme a opepříme z obou stran.
Máslo si rozdělíme na dvě půlky. Jedna bude součástí náplně a druhá bude na rolce.
V míse si necháme povolit půlku másla, přidáme k němu nastrouhaný parmazán a rozdrcený česnek. Vypracujeme “pomazánku”, kterou natřeme vnitřní část prsou. Tedy tu, kterou zarolujeme dovnitř. Samotnou rolku stáhneme potravinovým provázkem, aby se uvnitř udrželo více šťávy. V pánvi si na středním plameni rozpálíme olej a rolku na něm ze všech stran necháme zatáhnout.
Rozehřejeme troubu na 180 °C. Maso vložíme do pekáče s víkem, poklademe a pomažeme zbylým máslem, zaklopíme a pečeme cca 50 minut. Pekáč neotevíráme, maso zůstane šťavnatější. Na posledních 10 minut odklopíme a necháme zezlatovět kůžičku.
Pokud nemáte víko, přikryjeme rolku alobalem.
Podáváme s oblíbenou omáčkou a přílohou - skvělá je bramborová kaše.