Krůtí stehna po baskicku
Krůtí s vůní španělského venkova. Voňavá pečeně plná bylinek, rajčat, paprik a oliv je příslibem léta. Pokud vám nevyhovuje tučnější a chuťově silnější krůtí stehno, vyzkoušejte tento recept s krůtími prsy, které jsou bez kůže opravdu dietní záležitostí.
Ingredience:
1 krůtí stehno (rozporcované na menší kousky)
400 g cherry rajčat (případně lze nahradit konzervou rajčat)
1 lžíce zelených oliv
1 papriková klobáska nakrájená na kolečka
8 stroužků česneku (nakrájený na plátky)
1 cibule nakrájená na osminky
2 papriky nakrájené na kostky
olivový olej
2 lžičky tymiánových lístků
2 větvičky rozmarýnu
½ lžičky mleté uzené papriky
½ lžičky mleté sladké papriky
špetka mletého chilli
sůl
Jak na to?
Troubu předehřejeme na 220 °C. V malé misce smícháme zarovnanou lžičku mořské soli, chilli, sušenou papriku, lístky tymiánu a 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí natřeme ze všech stran kousky krůtího stehna.
V pekáčku promíchejte rajčata, česnek, kolečka klobásy, kousky papriky, cibuli a větvičky rozmarýnu.
Na ně položíme kousky masa a dáme péct do trouby dokud maso není měkké, trvá to asi 1 - 1, 25 hodiny podle velikosti kousků masa.
Během pečení podléváme maso šťávou z výpeku. Můžeme podávat s rýží, pečeným bramborem nebo čerstvou bagetou.