Krůtí taco
Pokračujeme v našich toulkách po mezinárodní gastronomii. Tentokrát zaplujeme do vod mexických a připravíme si mexické tacos. Speciální kukuřičné placky ve tvaru pootevřené mušle plněné mletým masem. Jak jinak než krůtím.
Ingredience na 4 porce:
400 g krůtí mletého masa (nejlépe ze stehen)
100 g rajčatového protlaku
směs koření (mexické, na taco - jde o směs chilli, papriky, sušeného česneku, cibule, oregana, pepře, kmínu a soli)
olej
4 kukuřičné placky taco
listový salát k podávání
Jak na to?
V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme mleté maso. Okořeníme směsí koření a přidáme rajčatový protlak. Maso by mělo pustit šťávu. Plamen ztlumíme a necháme maso ve šťávě dusit do měkka, případně podlijeme trochou vody. Počkáme, až se tekutina odpaří, mělo by to trvat cca 10-15 minut.
Taco placky vysteleme listy salátu a přidáme směs mletého masa.
(Disfrute de su comida! - Dobrou chuť!)