Krůtí teriyaki
Nevíte, co je teriyaki (někdy také psáno terijaki)? Jde o asijský způsob úpravy, kde sladkoslaná marináda přidává chuť a lesk masu. Podle této úpravy se také jmenuje marináda, kterou dnes běžně seženete v obchodech (vedle sójových a chilli omáček).
Ingredience:
1 krůtí řízek (naklepaný na cca 1cm a nakrájený na nudličky)
1 lžička bramborového škrobu
2 lžíce oleje (olivový, arašídový, sezamový,...)
3 lžíce teriyaki omáčky
rýže k podávání
sezamové semínka na posypání
Krůtí maso obalte v bramborovém škrobu. V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm maso cca 8 minut ze všech stran. Zmírněte oheň a vlijte tři lžíce teriyaki omáčky a za občasného míchání v ní maso dopečte.
Maso vyjměte z pánve na čisté prkénko a nechte odpočinout. Zbyla-li v pánvi nějaká šťáva, zredukujte ji na polovinu. Maso nechte chvilku odpočívat. a poté přesuňte k uvařené rýži, případně přilejte zredukovanou omáčku.
Sezamové semínka lehce opražíme na sucho na pánvi a dochutíme jí rýži.