Krůtí v krémové omáčce se sušenými rajčaty
Krůtí se smetanovou omáčkou potěší každého strávníka. Servírujte s křupavou bagetou nebo s těstovinami. Tento recept je ideální pro rychlou a chutnou večeři, která potěší celou rodinu.
Ingredience:
500 g krůtích prsních řízků
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nadrobno nakrájená
3 stroužky česneku, prolisované
100 g sušených rajčat v oleji, nakrájených na kousky
200 ml smetany ke šlehání (min. 30 %)
100 ml kuřecího vývaru
50 g parmazánu, nastrouhaného
1 lžička sušeného oregana
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
hrst čerstvé bazalky na ozdobu
Jak na to?
Na pánvi rozehřejte olivový olej a na středním plameni opečte na kousky nakrájené krůtí prsní řízky, které jste předtím osolili a opepřili. Jakmile získají zlatavou barvu, vyjměte je a dejte stranou. Do stejné pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte ji, dokud nezměkne. Poté vmíchejte prolisovaný česnek a nechte ho krátce rozvonět. Přidejte nakrájená sušená rajčata a oregáno, zalijte kuřecím vývarem a nechte několik minut provařit, aby se chutě spojily.
Do pánve přilijte smetanu ke šlehání a přidejte nastrouhaný parmazán. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Jakmile dosáhnete krémové konzistence, vraťte do pánve opečené krůtí maso a vše promíchejte. Nechte na mírném ohni prohřát ještě pár minut. Hotový pokrm podávejte posypaný čerstvou bazalkou, ideálně s těstovinami, rýží nebo kouskem křupavého pečiva.