Luxusní utopenec
Milujete hospodská jídla a chcete si je dopřát z opravdu kvalitních ingrediencí? Nezbývá vám nic jiného než si tuto retro klasiku vyrobit doma sami z našich kvalitních krůtích špekáčků.
Ingredience:
8 krůtích špekáčků
3 lžíce plnotučné hořčice
3 cibule
2 červené papriky
mletý pepř
Na nálev:
500 ml vody
200 ml octa
2 bobkové listy
1 lžíce celého černého pepře
1 lžička nového koření
1 lžička soli
špetka cukru
Všechny ingredience na nálev dejte do hrnce a vařte přibližně 2 minuty a nechte vychladnout. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Špekáčky oloupejte, podélně nakrájejte, ale nedokrojte. Uvnitř řezu potřete hořčicí a opepřete, vložte cibuli. Vrstvěte do zavařovací láhve na střídačku se zbylou cibulí a paprikou nakrájenou na proužky. Zalijte nálevem a nechte uležet ve studenu minimálně 5 dní. V chladničce vydrží minimálně 14 dní, pokud je zavaříte i mnohem déle.