Naan pizza s mletým masem
Na našich prodejnách nově najdete i mleté maso. Vyzkoušejte tyto jednoduché “pizzy” z indického chleba naan, který si můžete koupit v supermarketech, nebo si ho připravit domácí.
Ingredience:
2 chleby naan určené k dopékání v troubě
Na náplň:
250 g mletého krůtího masa
1 cibule nakrájená na jemno
1 stroužek česneku oloupaný a nakrájený na plátky
1 zelená paprika nakrájená nahrubo
2 lžíce rajského protlaku
svazek hladkolisté petržele
1 lžička koření pěti vůní (nebo koření na čínu)
sůl
pepř
Nemusí být:
1 balíček mozzarelly
Jak na to?
Troubu rozehřejeme na 160°. Jdeme připravit náplň:
Cibuli, česnek, koření, bylinky, rajčatový protlak rozmixujeme v mixéru na hrubo a přidáme k mletému masu. Osolíme a opepříme.
Chleby navlhčíme vodou - skvělý je na to rozprašovač. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na ně chleby. Rozdělíme na ně náplň a pokud chceme dát i mozarrellu, teď je její chvíle. Natrháme ji na kousky a klademe na masovou směs.
Pečeme cca 20-30 minut, dokud není maso hotové a naan upečený dozlatova.