Pizza s krůtím ragů
Neobvyklá pizza, která vás zaručeně zasytí. Na vrchní náplň totiž použijeme boloňskou omáčku, kterou si můžete připravit speciálně pro tento recept nebo vám mohla zbýt (jako omáčka k těstovinám).
Krůtí boloňskou omáčku si můžete připravit podle tohoto receptu z našeho magazínu .
Ingredience:
150 g špaldové celozrnné mouky
100 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
4 lžičky olivového oleje
20 g kvasnic
150 ml teplé vody
Na náplň:
cca 2 dcl hotové boloňské omáčky z krůtího masa
1 balíček mozzarelly
hrst černých oliv
čerstvá bazalka na ozdobení
Jak na to?
Ve větší míse smícháme mouky, sůl a olivový olej. Kvasnice necháme rozpustit v teplé vodě a promícháme - měla by vzniknout kašička. Přilijeme k suché směsi a vypracujeme těsto, které by mělo být pružné a nelepivé. Můžeme použít i robot s nástavcem typu “hák”. Vytvarujeme bochánek, který potřeme kapkou oleje a necháme 40 minut kynout pod čistou utěrkou.
Nakynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme do požadovaného tvaru. Potřeme krůtí boloňskou, poklademe plátky mozzarelly a nakrájenými černými olivami. Pečeme cca 25 minut při 200 °C. Při servírování ozdobíme lístky čerstvé bazalky.