Pomalu pečená krůtí stehna
Jednoduchý recept na pokrm, kterým skvěle pohostíte větší množství strávníků. Krůtí maso v tomto receptu potřebuje trochu více času, ale odmění se vám famózní chutí a texturou.
Ingredience:
3 krůtí stehna (paličky)
3 lžíce dijonské omáčky
2 lžíce medu
2 cibule
3 lžíce olivového oleje
2 bobkové listy
K podávání:
nové brambory a salát (skvělá je rukola)
Jak na to?
V misce smíchejte med s hořčicí. Stehna umyjte a osušte papírovou utěrkou. Potřete je připravenou směsí, osolte a opepřete. Nakrájenou cibuli položte na dno pekáče, na ni připravená stehna, pokapejte olejem a přidejte bobkový list.
Pečte zaklopené při nízké teplotě 3,5 hodiny (do měkka). Během pečení průbežně stehna polévejte výpekem.
Na poslední 20 minut odklopte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte do zlatova.