Quiche s pikantní klobásou a špenátem
Tento lahodný koláč s pikantní krůtí klobásou je ideální volbou pro večeři se sklenkou bílého vína. Skvěle chutná teplý i studený, takže pokud nějaký kousek zůstane, můžete si ho zabalit do práce nebo větším dětem na svačinu.
Ingredience:
1 ks křehkého těsta (základ na quiche)
30 g máslo
2 pikantní krůtí klobása (nakrájená na půlkolečka)
2 jarní cibulky (nasekaná najemno)
1 stroužek česneku
250 g mražený listový špenát (rozmražený a důkladně vymačkaný)
2 lžíce strouhanka
100 g mozzarelly (nastrouhaná)
100 g polotvrdého sýru
3 vejce
200 ml smetana ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
Jak na to?
Troubu předehřejte na 200 °C. Na středním plameni rozehřejte máslo na pánvi a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte krůtí klobásu. Ke konci přidejte česnek, nasekanou jarní cibulku a vše krátce orestujte. Sejměte z ohně, přidejte rozmražený a vymačkaný špenát spolu se strouhankou a důkladně promíchejte.
Korpus dejte na 10 minut předpéct do trouby.
Na předpečený korpus z křehkého těsta rovnoměrně rozprostřete směs nastrouhaného sýra a připravenou klobásovou náplň.
V misce prošlehejte vejce se smetanou, solí a pepřem a touto směsí přelijte náplň v koláči. Pečte v troubě 10 minut na 200 °C, poté teplotu snižte na 190 °C a dopékejte dalších 25 minut, dokud povrch nebude krásně zlatavý.
Před podáváním nechte koláč několik minut stát, aby se chutě propojily. Dobrou chuť!