Salát Waldorf s krůtím masem
Pro mnohé nečekaně harmonické snoubení celeru, jablka a hroznového vína je výtečnou volbou pro jarní období. V kombinaci s krůtím masem máte výživný, ale přitom dietní pokrm, který ocení každý gurmán.K salátu můžete použít zbytky krůtím pečeně nebo si opéct krůtí prsa.
Ingredience na 4 porce:
4 řízky z krůtích prsou (lehce rozklepané, aby se propekly)
2 lžíce olivového oleje
Na salát:
1/2 čínského zelí (nakrájené na proužky)
4 stonky řapíkatého celeru
1 jablko (ideálně nepříliš sladké, nakrájené na tenké nudličky julianne)
100 g vlašských ořechů
1 červená cibule nakrájená tenké proužky
Na zálivku:
2 lžíce majonézy
3 lžíce hustého jogurtu (řecký, selský)
1 lžička bílého vinného octu
sůl a pepř
Jak na to?
Rozpalte pánev. Maso potřete olejem, osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi dozlatova zhruba 5 minut z obou dvou stran.
Řapíkatý celer vsypte do vroucí osolené vody, povařte 1 minutu, vyjměte a zchlaďte v ledové vodě. Slijte a nechte okapat. Nakrájejte na měsíčky.
V míse smíchejte řapíkatý celer, čínské zelí, jablko, cibuli a ořechy.
Ingredience na zálivku prošlehejte v misce a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte společně s nakrájenými plátky masa.