Těstoviny s klobásou a rajčaty
Naše oblíbená rychlovka - těstoviny s krůtí klobásou zvládnou připravit i děti. Pokud preferujete ostřejší chutě, sáhněte po krůtí paprikové klobáse.
400 g krátkých těstovin (penne, radiatore)
2 lžíce olivového oleje extra virgin
1 malá cibule (nakrájená nadrobno)
2 stroužky česneku
2 krůtí paprikové klobásy
60 ml drůbežího vývaru
100 směsi cherry rajčátek a červené paprika (nakrájené)
100 g zelených oliv
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
lístky bazalky
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli a na tenké plátky nakrájenou klobásu. Na poslední minutu přidejte na plátky nakrájený česnek, nechte ho rozvonět, ale pozor na spálení. Přidejte rajčata a papriku a poduste, až paprika změkne. Případně můžete podlít trochou vývaru.
Vsypte nakrájené olivy, lístky bazalky a stáhněte z plamene.