Těstoviny s krůtím masem a houbami
Letos je sezóna hub opravdu brzy a snad si ji budeme užívat až do podzimu. Lesy jsou plné praváků a taky lišek. A ty jsou opravdu delikatesou. My si je doma připravujeme na smetaně s krůtím masem.
Ingredience na 3 porce:
1 krůtí prso nakrájené na malé kousky
1 cibule
2 hrsti lišek (nebo jiných lesních hub)
smetana na vaření
čerstvá petrželka
tymián
sůl, pepř
šťáva z půlky citronu
olivový olej
těstoviny k podávání
Jak na to?
Krůtí maso nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a přidejte trochu tymiánu. V uzavíratelné míse zalijte dvěma lžícemi olivového oleje a šťávou z půlky citronu. Nechte alespoň dvě hodiny marinovat, nejlépe i přes noc.
Na rozpáleném oleji potom maso zprudka orestujte, pěkně do zlatova. Maso z pánve vyndejte, přidejte trochu oleje a osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte lišky a společně nechte pár minut opékat. Zalijte smetanou, osolte a opepřete a nechte dusit, dokud nejsou lišky příjemně měkké. Na závěr vraťte do omáčky maso a čerstvou, nakrájenou petrželku.
Podávejte s těstovinami nebo s pečenými brambory.