Trhané maso z pomalého hrnce
Donesl vám “ježíšek” pomalý hrnec? Máme pro vás recept na orientální trhané krůtí maso, které potom můžete podávat s bramborovou kaší, rýží nebo plnit sendviče či hamburgery. Pomalý hrnec má tu výhodu, že se o jídlo v něm “nemusíte” vůbec starat. Nicméně, pokud ho doma nemáte, můžete maso péct v troubě na nízkou teplotu - podrobnosti najdete na závěr receptu.
Ingredience:
700 g krůtího stehna
1 velká cibule
1 lžíce oleje
500 ml drůbežího vývaru (můžete nahradit vodou, jen chuť nebude tak silná)
1 lžíce kari koření
1 lžička skořice
rajský protlak (3 lžíce - větší konzerva)
sůl (cca 1 lžičku)
pepř
Jak na to?
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dozlatova. V misce si smícháme vývar, protlak, koření, sůl a pepř. Krůtí stehna omyjeme pod tekoucí vodou.
Na dno pomalého hrnce dáme osmaženou cibuli, na ni krůtí stehna, zalijeme připravenou směsí a přikryjeme pokličkou.
Vaříme na low režim cca 6 hodin (na high režim 4 hodiny).
Po upečení necháme maso trochu vychladnout, sundáme z něj kůži a vidličkou maso natrháme.
Je skvělé k bramborové kaši i k rýži (spolu s omáčkou z výpeku), plněné do burgerů se salátem Coleslaw nebo nakládanou zeleninou.
Pokud byste chtěli maso připravovat v troubě, pečte ho v pekáči s víkem na 120°C cca 5 hodin.