Wrap s pečeným krůtím masem
Milujete fastfoodový gyros s řeckým salátem tzatziki. Dopřejte si ho i u vás doma. Maso můžete použít i s nedělní pečeně, stačí nakrájet nebo natrhat na malé kousky a použít do oblíbené tortilly nebo wrapu.
Ingredience na 2 porce:
krůtí stehno (cca 300 g masa)
ledový salát (listy cca 200 g)
100 g balkánského sýra (ideálně feta)
100 g salátové okurky (nakrájené na kolečka)
1 větší rajče
1-2 lžičky grilovacího koření
1 lžička mleté paprika
sůl
Dresink:
130 g bílého jogurtu řeckého typu
1 lžička koření tzatziki
1 drcený česnek
1 lžička olivového oleje
Jak na to?
Krůtí stehna osolte a okořeňte z obou stran (mletou paprikou i grilovacím kořením). V pekáčku podlejte a pečte v troubě vyhřáté na 180°C do měkka (cca 1,5 hodinu). Maso nechte trochu vychladnout a natrhejte vidličkou na kousky.
Samozřejmě můžete použít maso z předchozího dne, třeba z grilovačky.
Ingredience na dresink smíchejte a dejte do ledničky odležet.
Na rozprostřené tortilly rozdělte ledový salát, na něj trhané maso, balkánský sýr, plátky rajčat a nakonec plátky okurky. Zalijeme tzatziki dresinkem podle chuti.
Tortilly zabalte a dejte zapéct do kontaktního grilu nebo do trouby pod gril cca na 2 minuty.