Žába v díře
Nebojte se, nepustili jsme se do experimentování s obojživelníky! To vám jen chceme představit anglický tradiční hospodský pokrm (Toad in Hole). Můžete ho připravit jako součást silvestrovské tabule nebo jako rychlovku na zimní chatě. Hrají v ní prim kvalitní klobásky a ty nejlepší jsou od nás.
Ingredience:
5 ks kvalitních krůtích klobásek
2 červené cibule
2 lžíce sádla
150 ml silnějšího piva (ideálně polotmavé)
150 ml mléka
150 g hladké mouky
3 vajíčka
1 lžíce dijonské hořčice
tymián a čerstvě mletý pepř
sůl
Jak na to?
Pekáč vymastěte sádlem, cibuli nakrájejte na klínky a spolu s klobáskou dejte na dno pekáče. Osolte, opepřete a pečte asi 20 minut v troubě na 220 °C.
Mezitím si z ostatních ingrediencí připravte těstíčko, které po 20 minutách opatrně přilijete ke klobáskám s cibulí a vraťte zpět do trouby na dalších 30 minut. Těsto by mělo krásně vyběhnout, být křupavé a opečené.
Výborné je třeba cibulovým čatní.